Fotograaf en Fotostudio in Woerden

Zoals jullie misschien al weten zet ik me in om er voor te zorgen dat er van iedere oudere mooie foto’s worden gemaakt. Misschien heb je het zelf al eens meegemaakt dat er na het overlijden van een geliefde ouder of grootouder alleen een hele lelijke pasfoto is of een fotootje waar ze heel klein in een hoekje opstaan. Het verdrietige is dat je dat niet meer kan overdoen. Daarom pleit ik er al jaren voor om van iedere oudere en mooi portret te mogen maken. Mooi voor nu, maar heel dierbaar voor later. En dan niet op het laatste moment, maar altijd met de insteek het over 5 jaar weer te kunnen doen.

In het verlengde daarvan was ik voor de coronatijd samen met een bevriende regisseur een project gestart voor het maken van een film over het leven in combinatie met een fotoreportage. Dat deden we onder de naam “Je Leven in Beeld”. We nemen dan een interview af door middel van een door de persoon zelf geselecteerde vragenlijst. Hierdoor wordt het makkelijker het verhaal te vertellen en is dit niet alleen weggelegd voor mensen die makkelijk kunnen spreken. Ook bezoeken we een of meerdere locaties uit de jeugd of het latere leven die belangrijk zijn. Zo krijgen we een mooi beeld van wie de persoon is. Dat is een mooi document voor nu en opent misschien een gesprek met (klein)kinderen wat anders misschien nooit was gebeurd. En het is natuurlijk een kostbaar bezit voor later.

Dit project heeft natuurlijk een tijd je stilgelegen door corona, maar we pakken de draad weer op en hopen dat we weer vele verhalen mogen filmen en fotograferen. Dus ben je nieuwsgierig naar het verhaal van je (groot)ouders? En wil je dat bewaren voor de toekomst? Stuur dan een mailtje naar diana@fotodivita.nl of bel me even voor een persoonlijk gesprek op 06-10513410.

Meer informatie vind je op www.jeleveninbeeld.com